حساب کاربری

یا

شرکت رهاب صنعت سپاهان
32352861 - 031
پمپ پشت تراکتوری

پمپ پشت تراکتوری چیست؟

زمان مطالعه : 3 دقیقهآخرین بروزرسانی : 3 مهر 1403تعداد بازدید : 56
فهرست مطالب

یکی از روش‌های آبیاری مزارع کشاورزی، استفاده از پمپ پشت تراکتوری است. این تجهیزات نوعی از پمپ آب کشاورزی محسوب می‌شوند که فرایند آبیاری را برای زارعین آسان‌تر می‌کند. در ادامه، تعریف کلی‌تری از این تجهیزات ارائه خواهیم داد. همچنین، به بررسی انواع پمپ‌های پشت تراکتوری از لحاظ ساختار و تغییر دور موتور می‌پردازیم و مروری بر مزایای این تجهیزات خواهیم داشت.

پمپ پشت تراکتوری چیست؟

این پمپ‌ها پشت تراکتور نصب شده و بدون نیاز به الکتروموتور با استفاده از نیروی چرخشی موتور تراکتور راه اندازی می‌شود. به طور معمول، از پمپ‌های پشت تراکتوری زمانی که دسترسی به برق در زمین‌های کشاورزی ممکن نیست، بهره‌برداری می‌شود.

با استفاده از این روش، آبیاری به طور آسان‌تری انجام می‌گیرد.
بیشتر بخوانید: پمپ آب بدون برق چیست و چگونه عمل می کند؟

انواع پمپ پشت تراکتوری از لحاظ ساختار

پمپ‌های پشت تراکتوری از لحاظ ساختار به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که شامل پمپ حلزونی، پمپ طبقاتی، و پمپ فشار قوی هستند. در ادامه توضیح مختصری برای هر یک ارائه می‌شود.

پمپ حلزونی (پمپ سانتریفیوژ)

در این پمپ آب به وسیله پروانه ای که در مرکز آن قرار گرفته است و با استفاده از نیروی گریز از مرکز به سمت بیرون حرکت می کند. ساختار حلزونی این دستگاه سبب جابجایی حجم زیاد آب با فشار نسبتا کم می شود. این پمپ ها برای آبیاری مزارع وسیع که به دبی بالا با فشار متوسط نیاز است مناسب می باشند.

پمپ طبقاتی (چند مرحله‌ای)

پمپ های طبقاتی دارای چندین پروانه و محفظه می باشند که به صورت پشت سر هم کار می کنند و فشار آب را در چند مرحله افزایش می دهند. پمپ های طبقاتی به منظور انتقال آب به ارتفاعات بالا و یا مسافت های طولانی استفاده می شوند و برای آبیاری قطره ای گزینه ای مناسب می باشند.

پمپ فشار قوی

همانگونه که از عنوان این پمپ ها مشخص است برای تامین آب با فشار بالا طراحی شده اند و به طور کلی در مکان هایی که نیازمند آب با فشار بالا هستند کاربرد دارند. برای سیستم آبیاری بارانی پمپ فشار قوی گزینه مناسبی است.

دسته بندی پمپ پشت تراکتوری از لحاظ نوع تجهیز تغییر دور موتور

پمپ‌های پشت تراکتوری بر اساس سیستم تنظیم و کنترل دور موتور تراکتور که دبی و فشار آب را تنظیم می‌کند، به دو دسته پمپ پشت تراکتوری با گیربکس و پمپ پشت تراکتوری با تسمه و پولی تقسیم می‌شوند. یکی از مشکلات عمده در راه‌اندازی این پمپ‌ها، دور کم گاردون تراکتور است.

دور خروجی تراکتور حدود 500 دور در دقیقه است، در حالی که برای دستیابی به راندمان مناسب، پمپ‌ها به حداقل 1500 دور در دقیقه نیاز دارند. برای جبران این اختلاف، از تجهیزاتی مانند گیربکس، تسمه و پولی و در برخی موارد دنده زنجیر استفاده می‌شود.
نکته مهم در رابطه با استفاده از این تجهیزات، ایمنی است؛ به دلیل دور بالای آن‌ها، حتماً باید از محافظ مناسب برای دنده زنجیر و تسمه پولی استفاده شود تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری شود.

گیربکس پشت تراکتوری

از اصلی‌ترین تجهیزات برای تنظیم دور موتور پمپ‌های تراکتوری، می‌توان به گیربکس پشت تراکتوری اشاره داشت. گیربکس‌ها با افزایش دور خروجی، عملکرد پمپ را بهینه کرده و راندمان آن را بالا می‌برند. گیربکس‌ها به دلیل برخورداری از ساختار مکانیکی محکم، در شرایط سخت کاری دوام بالایی دارند.

تسمه پولی

تسمه پولی نسبت به گیربکس، ساختار مکانیکی ساده‌تری دارد و ارزان‌تر است. از این تجهیزات نیز به منظور بالا بردن دور خروجی و بهینه‌سازی عملکرد پمپ تراکتوری استفاده می‌شود.

مزایای پمپ های پشت تراکتوری

استفاده از پمپ‌های تراکتوری برای کشاورزان از مزایای زیادی برخوردار است که می‌توان به شکل زیر به شرح آن‌ها پرداخت.

  • توانایی تأمین فشار بالا
  • عدم نیاز به موتور مستقل
  • قدرت بالا
  • نگهداری آسان به دلیل نبود الکتروموتور
  • اندازه کوچک و نصب آسان
  • بی‌نیازی به برق
  • قیمت مقرون‌به‌صرفه

در این نوشته سعی بر آن داشتیم که توضیح مفصلی در رابطه با پمپ‌های پشت تراکتوری به شما ارائه دهیم تا در صورتی که به فکر تهیه آن‌ها هستید، بتوانید تصمیم‌گیری بهتری داشته باشید. امیدوارم که از آن بهره کافی ببرید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − پنج =

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول