پمپهای آب کشاورزی را، بسته به نوع سوختی که دارند، میتوان به سه دسته پمپ آب کشاورزی دیزلی، بنزینی و برقی تقسیم نمود. نوع سوخت پمپ، مهمترین فاکتور برای دستهبندی این تجهیزات است. اما در نظر داشتن مواردی چون نوع الکتروموتور و نحوه عملکرد پمپ نیز، زمان انتخاب، با توجه به نوع کاربرد، فاکتورهای مهمی محسوب میشوند. در ادامه این مطلب، قصد داریم به بررسی پمپهای آب کشاورزی دیزلی از جهات مختلف مانند اهمیت استفاده از این پمپ ها برای کشاورزان و مزایا و معایب آن ها بپردازیم.
پمپ آب کشاورزی دیزلی چیست؟
یکی از انواع پمپ آب کشاورزی، پمپ دیزلی است. منبع تامین انرژی این پمپها، گازوئیل میباشد که از لحاظ اقتصادی بسیار مقرونبهصرفه است و در شرایط سخت کاری راندمان خوبی دارند. پمپهای دیزلی به دلیل برخورداری از قدرت بالا و عملکرد تاثیرگذار، برای کاربردهای سنگین و انتقال حجم بالای آب در مزارع و باغات کشاورزی وسیع استفاده میشوند.
استفاده از این تجهیزات در مناطقی که دسترسی به برق امکانپذیر نیست، یا نیاز به تجهیزات قابل حمل و مستقل وجود دارد، بسیار رایج است و گزینه مناسبی محسوب میشود. راهاندازی پمپ آب دیزلی بهصورت خودکار انجام شده و در حین کار سر و صدای آزاردهندهای ندارد.
اهمیت پمپ دیزلی برای کشاورزان
امروزه انواع الکتروپمپها در صنایع مختلف کاربردهای وسیعی دارند. درست است که پمپ آب برای همه این صنایع حائز اهمیت میباشد، اما این مسئله برای کشاورزان از جنبه حیاتی برخوردار است. انتخاب نوع پمپ و عملکرد مناسب آن ارتباط مستقیمی با محصول نهایی کشاورزان دارد. از این رو، داشتن تجهیزاتی که بتواند در کمترین زمان میزان قابلتوجهی آب را جابجا کنند، مانند پمپ آب کشاورزی دیزلی، اهمیت ویژهای پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب پمپ آب کشاورزی + جدول انتخاب
راندمان سوخت در موتور دیزلی بیشتر است یا بنزینی؟
یکی از رایجترین پرسشها در رابطه با پمپ آب کشاورزی، میزان راندمان سوخت در موتور دیزلی و بنزینی است. بهتر است قبل از هر چیزی بدانید که تصمیمگیری شما برای انتخاب نوع پمپ باید بر مبنای دسترسی به نوع سوخت باشد. اما اگر بخواهیم این مسئله را از نظر اقتصادی بررسی کنیم، گازوئیل بهوضوح سوخت مقرونبهصرفهتری است. در حال حاضر قیمت بنزین ۵ برابر قیمت گازوئیل است.
به فرض مثال، اگر پمپ دیزلی مصرفی ۴ برابر مدل بنزینی داشته باشد، همچنان انتخاب آن صرفه اقتصادی دارد. بنابراین، بهطور کلی و با در نظر گرفتن فاکتورهای عنوانشده، استفاده از پمپ آب کشاورزی دیزلی به مراتب ارزانتر بوده و راندمان بالاتری نیز دارد. با پرداخت هزینه کمتر، انرژی بیشتری دریافت خواهید کرد. این مسئله در بلندمدت میتواند تأثیر چشمگیری بر روی هزینههای کشاورزان داشته باشد و به بهرهوری و سودآوری بیشتر کمک کند.
مزایای و معایب پمپ آب کشاورزی دیزلی
هنگام خرید انواع پمپها، بررسی نکاتی که در مجموع مزایا و معایب دستگاه را تعیین میکنند از اهمیت ویژهای برخوردار است. بهتر است پیش از انتخاب، نکات مهم را در نظر داشته باشید تا بتوانید پمپ متناسب با نیازتان را تهیه کنید.
مزایای پمپ کشاورزی دیزلی
- قدرت و توان بالا
- سوخت کم هزینه
- راندمان مناسب در شرایط سخت کاری
- مقاومت و استحکام قابل توجه
معایب پمپ کشاورزی دیزلی
- ایجاد آلودگی های زیست محیطی
- هزینه اولیه بالا
- وزن و ابعاد بیشتر
- نیازمند نگهداری زیاد
همانگونه که به آن اشاره داشتیم، کیفیت پمپ آب برای کشاورزان بسیار حائز اهمیت است، زیرا که با نتیجه نهایی محصولات کشاورزی ارتباط مستقیم دارد. از این رو، کوشیدیم تا اطلاعات مهمی در رابطه با پمپ کشاورزی دیزلی ارائه دهیم تا در صورت اقدام برای خرید آن، آگاهی کافی داشته باشید.