حساب کاربری

یا

شرکت رهاب صنعت سپاهان
32352861 - 031
نگهداری گیربکس صنعتی

نگهداری گیربکس صنعتی و 8 راهکار آن

زمان مطالعه : 3 دقیقهآخرین بروزرسانی : 16 خرداد 1403تعداد بازدید : 426
فهرست مطالب

یکی از نکات حیاتی در صنایع توجه به راهکارهای نگهداری گیربکس صنعتی می باشد. زیرا در صورت خرابی می‌ تواند هزینه‌ های بالایی را به همراه داشته باشد. انجام سرویس‌ های منظم بر روی گیربکس‌ های صنعتی می‌تواند از وقوع چنین مشکلاتی جلوگیری کند و عمر مفید این قطعات را افزایش دهد. در ادامه، قصد داریم راهکارهایی برای نگهداری گیربکس‌های صنعتی ارائه دهیم که خرابی آن‌ها را به تعویق انداخته و به عملکرد طولانی‌تر این قطعات کمک می کند.

مشکلات شایع در گیربکس های صنعتی

پیش از بررسی راهکارهای نگهداری از گیربکس‌ های صنعتی، بهتر است به بررسی مشکلات احتمالی و رایج این قطعات نگاهی داشته باشیم. باید توجه داشت که عیب‌ یابی از گیربکس‌ ها امری تخصصی است. اما گاهی وقت‌ ها، در صورت بروز مشکل در عملکرد این قطعات، جعبه‌ های دنده علایمی از خود نشان می‌دهند که نشان از وجود نقص در بخشی از آن می باشد. این علایم می‌ توانند شامل موارد زیر باشند:

  • آلودگی روغن و نشت مایع
  • صدای بلند و غیر عادی
  • لرزش غیر عادی دستگاه

هر کدام از این موارد ممکن است نشانه‌ هایی از ایجاد سوراخ در قسمت عایق، شکستن بلبرینگ، یا ایجاد حفره الکتریکی در آن باشند.

راهکارهای مهم در نگهداری گیربکس صنعتی

اکنون که آگاهی کافی درباره اهمیت نگهداری گیربکس‌ها کسب کردیم، به بررسی نکات مهم در نگهداری آن‌ها خواهیم پرداخت.

نگهداری گیربکس صنعتی با برطرف کردن گرد و غبار

در محیط‌ های صنعتی، وجود گرد و غبار امری طبیعی است. به همین دلیل، نظافت گیربکس‌ ها به صورت مداوم بسیار اهمیت دارد. نفوذ گرد و خاک به داخل گیربکس‌ ها می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی شود. بنابراین، تا حد امکان باید اطراف آن ها را به طور منظم تمیز کرده تا از ایجاد مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

توجه به ظرفیت گیربکس صنعتی

از رایج‌ ترین مشکلاتی که به بروز خرابی در جعبه‌ دنده منجر می‌ شود، عدم توجه به ظرفیت آن ها است. شرکت‌های تولید گیربکس میزان ظرفیت و کاربرد این قطعات را در قالب کاتالوگ به مشتریان خود ارائه می‌ دهند. اما کاربران صنایع گاهی با چشم‌ پوشی از این مقادیر و وارد کردن فشار بیش از حد استاندارد، باعث ایجاد خرابی در ساختار و از کار افتادگی گیربکس‌ می‌شوند.

تاثیر روغن کاری در نگهداری گیربکس صنعتی

یکی از فعالیت‌ هایی که به صورت منظم و مداوم بر روی گیربکس‌ ها باید انجام شود، روغن‌ کاری یا روان‌ کاری آن‌ ها است. این فرآیند به منظور کارکرد متناسب قطعات داخلی انجام می‌ شود. بسیار حائز اهمیت است که روغن‌ کاری با توجه به دستورالعمل کارخانه تولیدی این قطعات و با توجه به روغن مناسب انجام شود. دلیل انجام روان‌ کاری جعبه دنده و بلبرینگ‌ ها، جلوگیری از سایش فلزات بر روی یکدیگر است که منجر به عملکرد روان گیربکس می‌شود.
بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب روغن گیربکس صنعتی

بررسی کاسه نمد

کاسه نمد به دلایل گوناگونی مانند نفوذ آب، وجود گرد و غبار و یا روغن‌ ریزی ممکن است از کار افتاده و عملکردش متوقف شود. در این مواقع برای کسب اطمینان از عدم روغن‌ ریزی و جلوگیری از ورود آلودگی، بهتر است شفت ورودی و خروجی را چک کنید. و در صورت روغن‌ ریزی، کاسه نمد را تعویض نمایید.

بررسی فیلتر هوا به منظور نگهداری گیربکس صنعتی

یکی از پارامترهای مهم در نگهداری از گیربکس‌ های صنعتی، بررسی صحیح ورود و خروج هوا در آن است. باید اطمینان حاصل کنید که در این مسیر هیچ گونه فشاری وجود نداشته باشد. همچنین با بررسی فیلترهای هوا که اساسی‌ ترین بخش این دستگاه می‌ باشد، از عدم وجود هرگونه آلودگی مطمئن شوید. به طور کلی، تعویض فیلتر هوای گیربکس به عملکرد بهتر آن کمک ویژه‌ ای می‌ کند.

بررسی دمای گیربکس

یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار بر عمر قطعات، دمای کارکرد دستگاه می‌باشد. در صورتی که دما بالا باشد، ممکن است رنگ بدنه دستگاه دچار سوختگی شود و یا روغن آن تیره گردد که باید هر چه سریعتر به برطرف کردن آن بپردازید. برای جلوگیری از بالا رفتن دما، بسیار مطلوب است که از یک دماسنج استفاده کنید و گاهی دمای دستگاه را چک کنید.
بیشتر بخوانید: 6 راهکار برای خنک کردن گیربکس صنعتی

نگهداری گیربکس صنعتی با دقت به لرزش آن

یکی از نشانه‌ های رایج که بیانگر بروز مشکل در کارکرد گیربکس ها می‌ باشد، لرزش دستگاه است. به دلیل پرسر و صدا بودن محیط‌ های صنعتی، ممکن است از این نشانه غافل شوید. پس بهتر است به صورت مرتب لرزش بلبرینگ‌ ها و چرخ دنده‌ ها را مورد بررسی قرار دهید، تا در صورت بروز مشکل، به سرعت بتوانید آن را برطرف کنید.

توجه به وضعیت دندانه های چرخ دنده

به منظوری نگهداری از گیربکس با استفاده از یک آندوسکوپ، می‌ توانید وضعیت چرخ دنده‌ ها را بررسی کنید. اگر دندانه‌ ها لایه‌ لایه و یا ساییده شده باشند، نشانه‌ ای از بروز مشکل در بلبرینگ‌ ها است.

همان‌طور که بررسی کردیم، بروز مشکل در گیربکس‌ های صنعتی به عوامل محیطی و یا خارجی، و گاهی به ساختار داخلی قطعات مربوط می‌باشد. بسیاری از این مشکلات را می‌ توان با چک کردن منظم دستگاه پیشگیری و یا به سرعت برطرف نمود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 3 =

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول