حساب کاربری

یا

شرکت رهاب صنعت سپاهان
32352861 - 031
مراحل شستشوی الکتروموتور

شستشوی الکتروموتور در 10 مرحله

زمان مطالعه : 3 دقیقهآخرین بروزرسانی : 13 خرداد 1403تعداد بازدید : 402
فهرست مطالب

فرآیند شستشوی الکتروموتور ها به منظور حفظ کیفیت عملکرد آن‌ها انجام می‌گیرد . شایان ذکر است که این عمل به طور قابل توجهی به افزایش طول عمر دستگاه کمک می‌کند. در این مقاله، به شرح عوامل آلودگی، مراحل شستشوی الکتروموتور و نکات مهم آن خواهیم پرداخت.

عوامل آلودگی و اهمیت شستشوی الکتروموتور ها

از عوامل اصلی ایجاد آلودگی در الکترو موتورها می توان به گرد و غبار، زنگ زدگی و چربی حاصل از روانکارها اشاره داشت. از طرفی وجود آلودگی مانع از تهویه مطلوب هوا و چرخش روان قطعات متحرک شده و منجر به افزایش اصطکاک و گرم شدن بیش از حد موتور می شود.

آیا طریقه شستشوی انواع الکتروموتورها یکسان است؟

نکته قابل توجه این است که حساسیت در شستشو برای همه الکتروموتورهای صنعتی یکسان نیست. نوع الکتروموتور، شرایط محیطی، میزان آلودگی و توصیه‌های تولید کننده همگی می‌توانند بر روش شستشو تأثیر بگذارند. برخی موتورها ممکن است به روش‌های خاصی برای شستشو نیاز داشته باشند تا از آسیب به قطعات حساس جلوگیری شود. همچنین، مواد شیمیایی و تجهیزات مورد استفاده برای شستشو می‌توانند بسته به نوع دستگاه متفاوت باشند. بنابراین، برای شستشوی صحیح الکتروموتورهای صنعتی، از جمله الکتروموتورهای تک فاز، سه فاز، ضد انفجار و…، همیشه باید به دستورالعمل‌های تولیدکننده و شرایط خاص هر دستگاه توجه کرد. اما به طور کلی می‌توان گفت مراحل شستشوی همه دستگاه‌ها، به‌ویژه از جهت ایمنی، با هم یکسان هستند.

مراحل شستشوی الکتروموتور

شستشوی الکتروموتور در 10 مرحله با دقت و صبر و حوصله انجام می‌گیرد که این مراحل عبارتند از:

قبل از شستشوی موتور جریان برق را قطع کنید

برای شستشوی موتور، ابتدا باید برق ورودی به آن را قطع نمایید. همچنین با استفاده از مولتی‌متر، مطمئن شوید که هیچ جریان الکتریکی به موتور وارد نمی شود. سپس آن را از محل نصب با باز کردن پیچ‌ها و مهره‌ها جدا می‌کنیم.

قطع اتصالات ترمینال

در این مرحله، لازم است با باز کردن ترمینال‌های موتور، تمامی پل‌ها را جدا کنید. توجه داشته باشید که قبل از قطع اتصالات، از محل قرارگیری سیم‌ها عکسبرداری شود تا پس از شستشوی الکتروموتور، اتصال به شیوه صحیح انجام گیرد.

محافظ پروانه و پروانه فن را جدا کنید

در یک سمت از موتور شفت قرار دارد و در سمت دیگر پروانه قرار گرفته است. پیچ‌های محافظ پروانه را باز کرده و محافظ را جدا کنید. سپس با دقت و با ملاحظه پروانه فن را از انتهای موتور جدا سازید.

باز کردن براکت پشتی و جلویی موتور

برای باز کردن براکت پشتی، پیچ‌های براکت انتهای موتور را باز کنید. سپس برای جدا کردن براکت جلویی دستگاه، پیچ‌های سمت شفت را باز نمایید.

روتور را خارج کنید

در این مرحله به منظور اقدامات لازم برای شستشوی الکتروموتور، روتور را به همراه براکت جلوی موتور خارج کنید. توجه داشته باشید که اگر اتصال دیگری روی شفت وجود ندارد، روتور را از براکت نیز جدا نمایید.

چک کردن وضعیت سیم‌ پیچ‌ها

بعد از جداسازی روتور، بررسی وضعیت سیم‌ پیچ‌ها انجام می‌شود. در صورتی که سیم‌ پیچ‌ها دچار نقص یا سوختگی شده باشند، لازم است آن‌ها را تعویض نمایید.

شستشوی پوسته الکتروموتور

در این بخش پوسته موتور را با کمک دستمال و حلال‌های مناسب تمیز کنید. در بخش‌هایی از موتور ممکن است زنگ زدگی وجود داشته باشد که می‌توان با استفاده از سمباده یا پولیش آن را برطرف کرد.

شستشوی موتور با تمیز کردن روتور

به منظور شستشوی الکتروموتور به صورت اصولی در این مرحله آلودگی و چربی موجود بر روی روتور را برطرف می‌کنیم. برای تمیز کردن کافی است از سمباده نرم استفاده شود. نکته حایز اهمیت در این بخش آن است که به هیچ وجه از آب و مواد شیمیایی استفاده نکنید زیرا منجر به اتصال کوتاه موتور خواهد شد. بهتر است در زمان تمیز کردن روتور بلبرینگ‌ها را نیز چک کنید که در صورت خرابی، تعویض یا روانکاری شوند.

شستشوی سیم پیچ‌ های موتور

برای شستشو و تمیز کردن سیم پیچ‌ها به هیچ عنوان مواد شوینده را مستقیما بر روی آن‌ها نریزید و از خشک بودن کامل سیم پیچ‌ها اطمینان حاصل نمایید. سپس با استفاده از محلول‌های چربی گیر مخصوص که غیر قابل اشتعال هستند و یک دستمال، سیم پیچ‌های موتور را شسته و چربی احتمالی آن‌ها را برطرف کنید. نکته مهم که باید به آن توجه لازم داشته باشید، آن است که شستشو الکتروموتور باید به آرامی انجام شود تا عایق‌ها و نخ‌های جدا کننده کلاف آسیب نبینند.

بیشتر بخوانید: معرفی 8 روش تست الکتروموتور

مرحله آخر شستشوی الکتروموتور، اسمبل کردن

بعد از انجام مراحل شستشوی الکتروموتور، تمامی قطعات آن را مجدداً در محل خود قرار می‌دهیم. پس از قرار گیری براکت‌ها، با کمک چکش با روکش نرم به آرامی روی آن‌ها ضربه می‌زنیم تا به پوسته برخورد کنند. شایان ذکر است که این عمل برای هر دو براکت انجام می‌شود. در نهایت، از محکم بودن براکت‌ها و قطعات داخل موتور مطمئن شوید و پیچ‌های براکت را ببندید.اگر براکت‌ها و دیگر قطعات موتور به درستی نصب نشده باشند، شفت به درستی نمی‌چرخد.

پس در صورتی که شفت موتور به راحتی توسط دست نچرخید، لازم است یک بار دیگر مراحل نصب براکت و روتور را چک کنید. در مرحله آخر شستشو، با استفاده از عکسی که از محل قرارگیری سیم‌ها گرفته‌ایم، سیم‌ها و پل‌های ترمینال را مجدداً متصل می‌کنیم.

در این مقاله سعی بر آن داشتیم که شما را با عوامل تأثیرگذار بر آلودگی الکتروموتور ها و اهمیت شستشوی آن‌ها آشنا کنیم. همچنین توصیف کاملی از مراحل شستشو به شما ارائه دادیم. امیدواریم با خواندن این مطلب اطلاعات مناسبی در این زمینه کسب نمایید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول