حساب کاربری

یا

شرکت رهاب صنعت سپاهان
32352861 - 031
تعمیر پمپ سیرکولاتور

تعمیر پمپ سیرکولاتور با بررسی 7 مشکل اصلی

زمان مطالعه : 6 دقیقهآخرین بروزرسانی : 7 تیر 1403تعداد بازدید : 430
فهرست مطالب

 

 

فرایند تعمیر پمپ سیرکولاتور می‌ تواند امری تخصصی باشد یا توسط فردی با دانش فنی مناسب انجام شود. همه چیز به دقت افراد بستگی دارد. در ادامه این مقاله، به طور مفصل در خصوص شناخت تجهیزات پمپ سیرکولاتور، عیب‌ یابی و برطرف کردن مشکلات آن، توضیحات کاملی ارائه داده‌ ایم. می‌ توانیم به شما اطمینان دهیم که اگر با حوصله مطالعه نمایید، نیازی به تعمیرکار نخواهید داشت.

تعمیر پمپ سیرکولاتور با شناخت از اجزای مهم آن

قبل از هر چیزی باید به نحوه صحیح نصب پمپ توجه داشت، زیرا این امر می‌ تواند از بروز مشکلات اساسی به طور چشمگیری جلوگیری نماید.
در قدم اول تعمیر پمپ سیرکولاتور، بهتر است ابتدا نگاهی به اجزای تشکیل‌ دهنده آن داشته باشیم. این اطلاعات می‌توانند ما را در تعمیر پمپ یاری دهد.

الکتروموتور

الکتروموتور پمپ‌ های سیرکولاتور از نوع آسنکرون قفس سنجابی هستند. نحوه سیم‌ پیچی این پمپ‌ ها به صورتی است که در قدرت‌ های کم به صورت تک‌ فاز و در قدرت‌ های بیشتر به شکل سه‌ فاز بسته می‌ شود.

شافت

محور و شافت در پمپ سیرکولاتور وظیفه انتقال حرکت دورانی به پروانه دستگاه را بر عهده دارند. جهت عملکرد صحیح پمپ، نیازمند دوری محور از لنگی هستیم. به همین منظور، روی محور یاتاقان بزرگی نصب شده است تا دوران محور به شکل دقیق، هم‌ مرکز و بدون لنگی انجام گیرد.

یاتاقان

برای تراز نگه داشتن محور، محل تعبیه یاتاقان‌ ها طراحی شده است. در همین راستا، از یاتاقان‌ هایی با جنس برنز و بلند استفاده می‌ گردد. به منظور سهولت در روغن‌ کاری، شیاری در آن قرار دارد که باعث گردش ثابت روغن روی سطح یاتاقان می‌شود.

سیل مکانیکی

در پروسه تعمیر پمپ سیرکولاتور، دقت به سیل مکانیکی از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار است. زیرا کارکرد صحیح این بخش از پمپ، از نشتی آب جلوگیری می‌ کند و طبیعتاً هزینه‌ های تعمیر و مشکلات مربوط به آن را کاهش می‌ دهد. غالباً سیل مکانیکی یکی از قطعاتی است که باعث نیاز به تعمیر پمپ سیرکولاتور می‌ شود و یا بهتر بگوییم، این قطعه بیشتر در معرض آسیب قرار دارد. جهت حفظ کیفیت این قطعه، بازدید دوره‌ ای و استفاده از جنس مرغوب و اورجینال سبب افزایش طول عمر آن می‌ شود.

کوپلینگ

از دیگر قطعاتی که در فرآیند تعمیر پمپ سیرکولاتور باید به آن توجه ویژه‌ ای داشت، کوپلینگ است. زیرا عملکرد اصولی این قطعه سبب انتقال قدرت به صورت صحیح می‌ شود. نوع کوپلینگ در سیرکولاتورهای خطی و زمینی با هم متفاوت است. در نوع خطی، انتقال حرکت از الکتروموتور به محور پمپ توسط کوپلینگ فنری انجام می‌ شود. اما در نوع زمینی، ارتباط محور و الکتروموتور توسط کوپلینگ لاستیکی صورت می‌ گیرد.

سیستم روانکاری

توجه به روغن‌ کاری صحیح و با برنامه‌ ریزی دوره‌ای می‌ تواند هزینه‌ های تعمیر پمپ سیرکولاتور را به طور چشمگیری کاهش دهد. ساختار این پمپ در نوع خطی به گونه‌ ای است که روغن‌ کاری محور و یاتاقان‌ ها به شکل ساده و با کمک یک تکه نمد آغشته به روغن انجام می‌ شود.

پروانه

بیش از هر قطعه‌ ای، پروانه به دلیل ارتباط مداوم با سیال گردش‌ کننده در سیستم ممکن است آسیب ببیند. جهت جلوگیری از این مسئله، بهتر است بازدید از این قطعه به صورت دوره‌ای و منظم انجام گیرد. پاکسازی پروانه از جرم‌ ها و مواد زائد امری ضروری است. در غیر این صورت، سیستم با مشکلات جدی از جمله گیرپاژ و آسیب به کل ساختار مواجه می‌ شود که طبیعتاً هزینه‌ های زیادی جهت تعمیر به همراه دارد. جنس پروانه بسته به نوع استفاده متفاوت است، اما به طور کلی این قطعه با جنس‌های مختلفی چون فولاد، برنج، آلومینیوم، چدن، پلاستیک، کائوچو و غیره موجود می‌ باشد.

دو نکته در حفظ عملکرد پمپ سیرکولاتور

به منظور تعمیر پمپ سیرکولاتور، توجه به نکاتی که در ادامه به آن‌ ها خواهیم پرداخت اهمیت زیادی دارد. این نکات کلیدی کمک می‌ کنند که دستگاه کمتر دچار مشکل شود. شایان ذکر است، بدون شک، برند ویلو یکی از معتبرترین شرکت‌های تولید کننده پمپ‌های سیرکولاتور می باشد.

بیشتر بخوانید: نصب پمپ سیرکولاتور در 11 مرحله

نوسان برق

عدم نوسان برق یکی از نکات مهم در راستای عملکرد صحیح پمپ می‌ باشد. در صورت بروز نوسان برق و کم و زیاد شدن ولتاژ در ساختار سیم‌ پیچ‌ ها، آثار مخربی به جای می‌ گذارد. نوسان برق در قسمت ورودی سبب ایجاد حرارت در سیم لاکی پمپ می‌ شود که این مسئله موجب آب شدن لایه محافظ لاک می‌ گردد. در صورتی که لایه محافظ از بین برود، باعث ایجاد اتصال کوتاه در کلاف سیم‌ پیچ شده و پمپ را از کار می‌ اندازد.

تهویه مناسب

یکی از پارامترهای اساسی در حفظ عملکرد پمپ و کاهش نیاز به تعمیرات، توجه به تهویه و گردش هوای اطراف تجهیزات می‌ باشد. زیرا این دستگاه وظیفه گردش آب، مخصوصاً در سیستم‌ های گردش آب گرم و مدار شوفاژ را دارد. در نهایت، گرمای حاصل از کارکرد پمپ با گرمای آب همراه می‌ شود و در صورتی که تهویه مناسب نباشد، باعث وارد شدن آسیب به الکتروموتور و دیگر قطعات حساس مانند بوش سرامیکی و مکانیکال سیل می‌ گردد.

تعمیر پمپ سیرکولاتور با بررسی مشکلات رایج آن

در راستای تعمیر پمپ سیرکولاتور، در ادامه مشکلات رایج آن را مطرح کرده و راهکارهای مقابله با آن‌ ها را شرح خواهیم داد.

شوفاژ ها به طور کلی گرم نمی شوند

هنگامی که با گرم نشدن تمام شوفاژها مواجه شدید، موارد زیر را بررسی نمایید.

  • شیر ورودی به شوفاژ را چک کرده و از باز بودن آن اطمینان حاصل نمایید.
  • مطمئن شوید که سیستم گرمایشی و مشعل آن روشن است.
  • کارکرد صحیح پمپ سیرکولاتور را بررسی نمایید و از صحت آن مطمئن شوید.
  • به لوله‌ کشی و شریان‌ های موجود دقت کرده و نشتی و گرفتگی‌های آن را چک کنید.

برخی از شوفاژها کار نمی کنند

  • شیر بای پس را چک کرده و در صورتی که باز بود، آن را ببندید.
  • شیرهای ورودی به رادیاتور را بررسی نمایید و از باز بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید.
  • شریان‌ های متصل به شوفاژ را چک کرده و وضعیت نشتی و گرفتگی آن‌ ها را با دقت بررسی نمایید.

اختلال در سیستم گرمایشی و نیاز به تعمیر پمپ سیرکولاتور

  • عملکرد صحیح پمپ را چک کنید.
  • بررسی کنید لوله‌ ها و اتصالات در چه وضعیتی هستند.
  • عایق‌ های حرارتی و پوشش‌ ها را بازرسی نمایید.
  • وضعیت سیستم سوخت‌ رسانی و میزان مشعل را بررسی کرده و با استاندارد آن مطابقت دهید.

پمپ سر و صدای زیادی ایجاد می کند

در جهت مبحث تعمیر پمپ سیرکولاتور، یکی از علل اصلی بروز سر و صدای زیاد هواگیری سیستم گردش موتور خانه می‌ باشد. موارد دیگری چون سرد بودن رادیاتورها و یا گرم نشدن مناسب می‌ تواند به همین مسئله بستگی داشته باشد. به منظور رفع این مشکل، لازم است پیچ انتهای پمپ سیرکولاتور را به آهستگی و در جهت خلاف عقربه‌ های ساعت بچرخانید و سپس با قرار دادن دستمالی زیر سوراخ تعبیه شده، فرایند هواگیری را انجام دهید. این عملکرد باید تا هنگامی که هوا و حباب به طور کامل خارج شوند، انجام گیرد.پس از هواگیری، پیچ را در جهت عقربه‌ های ساعت محکم کنید.

همچنین لازم است قطعه کوپلینگ فنری را بررسی نمایید و در صورت شکستگی یا در آمدن فنر آن را اصلاح کنید. از دیگر دلایل ایجاد سر و صدا زمان کار کردن پمپ، وجود ذرات خارجی در آن می‌ باشد. جهت برطرف کردن آن، پمپ را از مدار جدا کرده و محفظه حوزینگ را جهت پاکسازی از ذرات خارجی باز نمایید. شایان ذکر است که به موجب جلوگیری از ورود گرد و غبار و رسوبات،

از فیلتر یا صافی استفاده کنید. در صورتی که تمامی مراحل گفته شده را انجام دادید و پمپ همچنان با صدای زیاد کار می‌ کند، می‌توان گفت مشکل از بلبرینگ‌ های آن است. در این صورت باید اقداماتی در جهت تعمیر و یا تعویض آن‌ ها انجام دهید. مطلوب است در این بخش از یک تکنسین کمک بگیرید.

نشتی پمپ سیرکولاتور و تعمیر آن

در صورتی که پمپ دچار نشتی شد، ابتدا باید پیچ و مهره‌ ها را چک کنید؛ ممکن است درگیر فرسودگی یا شکستگی شده باشند. سپس درزگیرها را بررسی نمایید و از عدم شکستگی و یا فرسودگی آن‌ ها مطمئن شوید. و در نهایت، نشتی می‌ تواند به دلیل عدم اتصال مناسب و یا شکستن فلنج‌ ها یا اتصالات باشد؛ با دقت آن‌ ها را بررسی نمایید.

پمپاژ به سختی انجام می شود

در جهت تعمیر پمپ سیرکولاتور، دقت به میزان پمپاژ آن امری ضروری است. در صورتی که متوجه این مسئله شدید، خروجی فیلتر را باز کرده و به منظور کار کرد صحیح، آن را شستشو و یا تعویض نمایید. ممکن است پمپ در حال کار باشد اما دبی سیال به صفر برسد که در این صورت احتمالاً پروانه پمپ یا شافت گیر کرده است. در چنین شرایطی با ضربه آرام به پوسته پمپ، مشکل گیر کردن هر کدام از قطعات را برطرف کنید.

اگر این مشکل تکرار شد، باید جهت تعویض قطعه اقدام نمایید. یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در پمپاژ پمپ، یخ‌ زدگی لوله‌ها است که در اثر کاهش دما به صورت ناگهانی و یا عدم کارکرد دستگاه به مدت طولانی رخ می‌ دهد.

پمپ درگیر لرزش شدید شده

یکی از علل شایع در زمینه لرزش پمپ، خرابی یا کچل کردن بلبرینگ‌ها می‌باشد. در این صورت باید این قطعه تعویض شود.
در این مقاله به طور مفصل به همه نکات و عواملی که سبب بروز مشکل در پمپ‌ ها می‌ شوند اشاره داشتیم. همچنین راهکارهای تعمیر پمپ سیرکولاتور را با شما در میان گذاشتیم. اطمینان داشته باشید که اگر تمامی این نکات را با دقت کافی بررسی نمایید، می‌توان عیوب احتمالی دستگاه را شناسایی و برطرف کرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + هشت =

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول