حساب کاربری

یا

شرکت رهاب صنعت سپاهان
32352861 - 031
نصب گیربکس صنعتی

آموزش نصب گیربکس صنعتی در 5 مرحله

زمان مطالعه : 3 دقیقهآخرین بروزرسانی : 6 شهریور 1403تعداد بازدید : 446
فهرست مطالب

فرایند نصب گیربکس صنعتی امری حساس و تخصصی است، زیرا این مسئله ارتباط مستقیمی با روند صحیح کار در صنایع دارد و تاثیر بسزایی در عمر مفید گیربکس و میزان بهره‌ وری از آن می‌ گذارد. از این رو، آشنایی با این موضوع از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار است. در ادامه به طور مفصل به این موضوع پرداخته و اطلاعاتی در رابطه با مراحل نصب گیربکس صنعتی و تست نهایی آن در اختیار شما قرار خواهیم داد.

اصول ابتدایی نصب گیربکس صنعتی

ابتدا باید فاکتورهایی را در رابطه با نصب گیربکس در نظر داشت. اولین و مهم‌ ترین فاکتور از نظر متخصصان این حوزه، انتخاب گیربکس مناسب است. به منظور انتخاب صحیح، باید به نکاتی مانند نوع کاربرد، گشتاور مورد نیاز، سرعت دوران مناسب و شرایط محیطی توجه کافی داشت.
بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب گیربکس صنعتی مناسب
همچنین، نصب گیربکس در محل مناسب از دیگر پارامترهای مهم محسوب می‌ شود که در ادامه بیشتر به آن می‌ پردازیم. در نهایت، دقت کافی جهت هم‌ محوری شفت‌ های ورودی و خروجی ضروری است. زیرا عدم هم‌ محوری شفت‌ ها منجر به بروز مشکلاتی چون ایجاد لرزش و افزایش چشمگیر اصطکاک می‌شود.

اهمیت نصب صحیح گیربکس صنعتی

همان‌ گونه که در ابتدا بیان شد، این فرایند اگر به صورت اصولی انجام گیرد، تاثیر بسزایی در طول عمر و عملکرد صحیح گیربکس دارد. از دیگر مزایای آن می‌ توان به کاهش سایش و خرابی قطعات داخلی که نیاز به تعمیرات، تعویض مکرر و هزینه‌ های نگهداری دارند، اشاره کرد. همه این فاکتورها نقش پررنگی در عملکرد اقتصادی دستگاه ایفا می‌ کنند. نصب صحیح گیربکس راندمان و بهره‌ وری آن را به طور چشمگیری افزایش می‌ دهد. از دیگر نکات مثبت انجام اصولی این فرایند، می‌ توان به کاهش آلودگی صوتی و سطح نویز در محیط کار اشاره داشت.

مراحل نصب گیربکس صنعتی

حال که با اصول ابتدایی و اهمیت نصب صحیح گیربکس‌ های آشنا شدیم، به موضوع اصلی یعنی مراحل نصب خواهیم پرداخت. این مراحل عبارتند از:

انتخاب محل مناسب

اولین اقدام قبل از هر چیزی کنترل محل نصب گیربکس صنعتی است که برخورداری از یکسری ویژگی‌ ها در آن الزامی است. موقعیت مکانی باید مستحکم و بدون لرزش باشد، زیرا لرزش سبب ایجاد آسیب به قطعه، گریپاژ و بار می‌ شود. همچنین دقت کنید که محل مورد نظر عاری از هرگونه رطوبت و گرد و غبار باشد.

تراز مناسب گیربکس

به منظور حفظ عملکرد گیربکس در اوج کارایی، تراز مناسب الزامی است. جهت اطمینان از تراز دستگاه، از شاقول استفاده می‌ کنیم.

بیشتر بخوانید: تراز موتور گیربکس صنعتی چیست و چگونه انجام می شود؟

سوراخکاری و نصب پایه‌ های گیربکس

در صورتی که برای نصب پایه‌ های گیربکس به سوراخکاری نیاز داشتیم، آن را در این مرحله انجام می‌ دهیم. سپس پایه‌ های گیربکس را با استفاده از پیچ و مهره به محل نصب محکم می‌کنیم.

نصب گیربکس صنعتی و هم‌ محوری شفت‌ ها

در این مرحله، گیربکس به پایه‌ ها توسط پیچ و مهره مستحکم می‌ شود. همچنین در این بخش، هم‌ محوری شفت‌ ها با دقت انجام می‌ گیرد. اهمیت این موضوع از آنجایی است که در صورت عدم هم‌ محوری، مشکلاتی مانند سایش قطعات، لرزش و سر و صدای زیاد، کاهش بهره‌ وری و غیره رخ می‌دهد.

نصب کوپلینگ

در صورت لزوم، کوپلینگ باید بین شفت ورودی گیربکس و شفت خروجی نصب گردد.

تست نهایی نصب

پس از طی مراحل نصب، جهت کسب اطمینان از صحت کار گیربکس، انجام تست نهایی الزامی است. در ادامه به توضیحات بیشتری درباره هر یک از مراحل تست نصب گیربکس می‌ پردازیم.

بررسی هم‌ محوری شفت‌ ها

اطمینان حاصل کنید که شفت‌ های ورودی و خروجی گیربکس به درستی هم‌ محور هستند. این کار با استفاده از ابزارهای اندازه‌ گیری دقیق مانند لیزر یا دستگاه‌ های دیجیتالی انجام می‌ شود.

الگوی تماس دنده‌ ها

الگوی تماس دنده‌ ها باید به طور یکنواخت و صحیح باشد. این بررسی در تست نهایی نصب گیربکس صنعتی جهت اطمینان از توزیع مناسب نیروها انجام می شود.

صدا و لرزش

گیربکس باید در حین کار بدون صدا های غیر معمول و لرزش‌ های اضافی عمل کند. این بررسی با استفاده از سنسورها و دستگاه‌ ویبرومتر انجام می‌ شود.

دما و روانکاری

دمای گیربکس و یاتاقان‌ ها باید در محدوده مجاز باشد و سیستم روانکاری به درستی کار کند. بررسی سطح و کیفیت روغن و اطمینان از عملکرد صحیح پمپ‌ های روانکاری در این مرحله ضروری است.
بیشتر بخوانید: 6 راهکار برای خنک کردن گیربکس صنعتی

عملکرد در بار کامل

گیربکس باید تحت بار کامل مورد آزمایش قرار گیرد تا مطمئن شویم که در شرایط واقعی عملکرد مطلوبی دارد. این آزمایش شامل بررسی پارامترهای مختلف مانند گشتاور، سرعت و بار می‌ باشد.

نشت روغن

دستگاه نباید هیچگونه نشت روغن داشته باشد. بررسی نقاط اتصال و آب‌ بندی‌ ها برای جلوگیری از هرگونه نشت روغن ضروری است.

در این مقاله سعی بر آن داشتیم که شما را با نصب صحیح گیربکس‌های صنعتی و اهمیت این موضوع آشنا کنیم. امیدواریم با مطالعه آن اطلاعات کافی و مفیدی کسب کرده باشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 4 =

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول